Danske Bygningssagkyndige..er et netværk af danske uvildige byggesagkyndige, som tilbyder udarbejdelse af tilstandsrapport, energimærkning og købergennemgang i hele Danmark.

Energirådgivning - Sænk dit energiforbrug

Før en bolig eller ejendom må annonceres til salg via en ejendomsformidler, skal der foreligge et gyldigt energimærke. Dette er en følge af en ændring i ”Lov om fremme af energibesparelser i bygninger”

Ejendomsformidleren skal efterfølgende oplyse ejendommens ejer- eller andelslejlighedens energimærke ved salgsannonceringen.

Du kan få et bedre energimærke på din bolig

Formålet med ændring af loven er at åbne køberes øjne for, at en ejendom med et godt energimærke er mere attraktiv end en bolig med et dårligt energimærke. Samtidig gives bygningsejerne endnu et incitament til at forbedre ejendommens energimæssige tilstand. Det betyder for dig at din boligs salgspotentiale delvist bliver påvirket af dens energimærke.

Det kendes typisk fra salget af hårde hvidevarer, hvor et godt energimærke er en meget vigtig salgsparameter. Sådan forventes det også at blive for ejendomme i fremtiden.

Som sælger af en ejendom eller lejlighed er det derfor vigtigt og måske afgørende for salget, at ejendommen har det bedst mulige energimærke. Det kan vi hjælpe dig med at opnå.

Tag de indledende skridt til et godt ejendomssalg

Allerede inden kontakten tages til potentielle ejendomsmæglere kan du med fordel benytte dig af energirådgivning. Vores beskikkede energikonsulenter kommer ud og lave et midlertidigt energimærke. Der får du nemt et overblik over hvilke energibesparende foranstaltning du kan lave, både med udgangspunkt i generelle rentable løsninger med kort tilbagebetalingstid og i nemme generelle forbedringer der leder til et bedre energimærke for ejendommen.

Når de energibesparende foranstaltninger er gennemført, kan den beskikkede energikonsulent udarbejde et nyt energimærke. Dette gøres til en reduceret pris, idet det nye energimærke kan udføres med baggrund i de tidligere udførte beregninger. Når det nye energimærke indberettes til energistyrelsens database, vil dette være gældende for din ejendom. Og derved også det der bruges i din fremtidige salgsopstilling hos ejendomsmægleren.

Hvad hvis du ikke skal sælge din ejendom?

Selv om boligen ikke skal sælges, kan det være en god ide at få udarbejdet et energimærke, da der kan være besparelser som vil være rentable og have en kort tilbagebetalingstid og dermed give besparelser og komfortforbedringer, som man selv kan få glæde af, mens man bor i boligen.

Der findes i dag forskellige støtteordninger til boligejere, der ønsker at mindske energiforbruget. Blandt andet er der af Staten indført ”skrotningsordning” for gamle oliefyr, som giver tilskud til ny varmeforsyning. Der kan endvidere være forskellige tilskudsordninger fra energiselskaber ved energiforbedringer.

Hvordan kommer du i gang med energiforbedringerne?

Du kan få en af vores energikonsulenter til at gennemgå din ejendom. Indtast dine kontakt oplysninger i kontaktformularen, og du vil herefter blive kontaktet af en af vore energikonsulenter.

Pris for energirådgivning

Energirådgivningen inkl. gennemgang af bolig og midlertidigt energimærke er på 4.999 kr. inkl. moms plus kørsel efter statens takster for kørsel og øvrige udlæg.